• monika2911

Krusbärspaj - vi drömmer om sommarens bär!

Den här veckan pratar vi om bär i podden. Det kan tyckas tidigt och helt utan sammanhang så här sista veckan i April. Men nu är hög tid att planera vilka bär du ska plantera i trädgården. Vi uppmanar, åka till handelsträdgården och köp bärbuskar - det är nu man vill få ner dem i jorden. I avsnitt 48 av vår podd pratar vi om frukter och bär och allt det goda vi lagar av hallon, vinbär, krusbär mm.


Jag berättar om mitt bästa recept på bärpajer, det har jag hittat i en fin bok av Micael Bindefeld (festfixaren du vet). För några år sedan gav han ut en fantastisk trädgårdsbok med vackra bilder från hans egen trädgård, blandat med många bra recept. Bindefelds krusbärspaj har blivit en riktig favorit hemma hos mig. Ibland byter jag ut krusbär mot hallon och ibland tar hälften/hälften.

Recept Micael Bindefelds Krusbärspaj



Pajskal Sätt ugnen på 200grader.

100gr smör Mixa ingredienserna till pajdegen i matberedare eller

1dl havregryn blanda noggrant ihop förhand. Klä en pajform med l

1,5dl vetemjöl degen och ställ den i kylen en stund.

0,5dl rörsocker Snoppa och skölj bären. Torka dem lätt på hushållspapper.

1 äggula Mixa hälften av mandelspånen med stavmixer eller i

matberedare, blanda i rörsocker och potatismjöl. Ställ

åt sidan så länge.

Fyllning Grädda nu pajskalet i ca 10minuter eller tills det fått färg.

0,5kg krusbär Låt svalna.

100gr mandelspån Fyll pajskalet med krusbär. Strö över mandel/socker/

0,5dl rörsocker potatismjölblandningen. Fördela jämt. Häll över resten av

1msk potatismjöl mandelspånen som topping . Hyvla kallt smör i skivor

50gr smör kallt och fördela jämt över. Ringla sirapen över alltihop.

5msk sirap Grädda pajen i cirka 20minuter eller tills den fått fin färg.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Njut av dina egenodlade bär!

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla