top of page
  • Skribentens bildskontgrontgottblog

Vårens Primadonnor

Eftersom snön faller från en kylig himmel i Kalmar mitt i mars så får vi sätta vårens primadonnor under tak på natten.

De vackraste av vårens blommor är Ranunkel, Anemoner och Gyllenlack.

Och de tål faktiskt en lätt touch av frost, men blir inte glada av flera minusgrader.

Så hos mig åker de in på natten. Man kan också lägga fiberduk över eller ställa dem skyddat mot husväggen som alltid läcker lite värme.


Anemoner


GyllenlackRanunkel


Plantera säkra kort


Vill man plantera säkra kort där man kan njuta av blomning utan panikinsats är det bättre att satsa på vårens alla ljuvliga lökar och knölar.

De tåliga som reser sig upp ur en snödriva är Snödroppar, Balkansippor, Pärlhyacinter, Krokus och Narcisser.

Men även penséer såklart och finfina knubbiga perennen Saxifraga - Rosenbräcka funkar fint i kylan.


 

Panikinsatser


Jag har haft några panikinsatser i trädgården denna veckan. Knoppiga Magnolior som kommit från Holland fick åka in lite skyddat, även Pärlbuskar, Klematis och Deutsior som redan börjat grönska har jag fått lägga fiberduk och säckväv över.


 

Vårpyssel


I morron är det fredag och den första lastbilen ska vi lossa kl.0.7.00 på morronen...men fina träd från ett liiiite varmare Holland. Jag hoppas att vädergudarna är med mig och låter det bli plusgrader resten av mars, för nu vill jag slänga av mig långkalsongerna.

Sedan ska jag fixa lite vårpyssel till mig själv. plantera krukorna på trappan och sätta in påskris.//Jenny EskångComments


bottom of page