top of page
  • jenny64055

Beskärning

I onsdags kom ett nytt avsnitt av vår podd. Det är vår och jag pratar beskärning. Vi beskär mycket i trädgården rent förebyggande. Med uppbyggnadsbeskärning får träden och buskarna en bra start så de kan hålla sig friska och leverera stora fina frukter.

Av fruktträden är det äppel och päron som man pysslar om lite extra nu tidig vår. Tänk på att ta bort grenar som växer in i kronan, grenar som ligger och skaver på varandra och grenar som är skadade. Nu har du gjort en bra grund och du får in massa luft och ljus i kronan som ger dig de godaste frukterna och den vackraste äppelblommning.


 

Hallon

Hallon är toppen om du beskär ner till ca.40cm när du planterar dem. Då lägger plantan fokus på att bilda fina rötter, växa på sig och få massa goda bär. 

Vinbär

Vinbär får stå i jorden och rota sig ett år innan du beskär dem. Klipp ner dem ordentligt året efter plantering och busken kommer att förgrena sig fint. Ta bort en gren varje år, som underhållsbeskärningDet gynnar bärens utveckling och du blir nöjd och glad.
 

Stege

Jag pratar också om vår fantastiska trebenta japanska stege - en räddare! När man har börjat använda en sån här stege så känns alla andra osäkra. Det är ju mors dag om ett par månader- önska dig en ny stege.


Nu är det mellokväll, familjemys och trötta fötter i Kalmar / Jenny Eskång
53 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page