top of page
  • Skribentens bildskontgrontgottblog

Vad man gör i trädgården och vilken teater som ska ses....

Monika planerar höstens teatrar, musikaler och njuter av att se på underhållning på riktigt i Stockholm. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk. Tycker att det låter lyxigt att få hänge sig åt underhållning med goda vänner - det ger ju så mycket härlig energi. Och energi behöver vi verkligen nu när vi går mot mörkare tider.


Men du vet hur olika våra liv är....ja jag jobbar väldigt mycket - nästan jämt och har ett gäng anställda att ta hand om. Och även om högsäsongen lagt sig och vi går in i en lugnare tid i trädgården - ändå finns det typ tusen saker att göra.


Just nu är det fokus på beskärning. Det är fruktträd som ska klippas, men även träd som blöder på våren. Alltså lönn, björk, kastanj, persikor, japanska körsbär, ja listan kan göras lång.

När vi är ute i trädgårdar och jobbar använder vi japanska stegar på tre ben. De är otroligt stadiga. Det är nästan som att stå på en trappa.

När träden är höga använder vi stångverktyg för att nå. Vi har inte utbildning på skylift så de riktigt höga jobben lämnar vi åt andra.Det är också hör tid att ta in citrusfrukter och agave. Jag ska göra det i morron (eller be min man Lasse göra det) Olivträden tål ju lite kyla, så det är ingen stress med dem.

Vi planterar fortfarande vårlökar. Och då är det speciellt några sorter som jag vill rekommendera, som snällt kommer tillbaka i många år. Det är naturligtvis alla narcisser, krokus och pärlhyacinter. Men tulpanerna....

Det är rosa Angelique, svarta Black night, men även Daydream, Honky tonk, Pink impression och Red impression. Det här är riktigt långlivade tulpaner.


När vi ändå planterar lök och är och stökar i landen så passar vi på att dela vårblommande perenner. Planterar rosor och pioner och så väntar vi in de barrotade häckplantorna. Än så länge är det för varmt ute, så de har inte börjat levereras ännu.


Att det är varmt njuter jag av. Idag blev det bad i havet. Jag kan säga att det var mycket varmare i luften, så det kändes inte alls kallt att komma upp, men det gick ändå ganska fort. Min man stod på bryggan och skakade på huvudet....det är inte alla som förstår det här med kalla bad.


Idag är det lördag, den nionde oktober. Och jag har börjat plocka upp julsaker här i butiken. Jag har också druckit lite gott vitt vin och köpt in över femtio sorters dahlior till våren 2022. Det är så olika vad man gör en lördag.....

Vid pennan // Jenny Eskång
Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page