top of page
  • monika2911

Trender inom färg och kulörer 2021.


I avsnitt 39 av podden pratar vi trender. Vi dyker vi ner i vårens färger och material inom heminredning. Oavsett om du följer trenderna eller inte, så kan det vara kul att hänga med i vad som händer där ute, eller hur? Vi ska försöka ge dig ett axplock av vad färgfirmorna erbjuder och vad som "trender" Som alltid är det ju inte en trend som gäller utan många olika samtidigt.Bilden är lånad från Nordsjö.


Ska du måla om väggarna inomhus ivår går det inte att missa att beige är den nya basfärgen. Den beiga färgen är snygg att kombinera med naturmaterial som trä, läder, och naturella jordfärger. Vi ser att man kombinerar den beiga basen med mycket brända toner som normalt kanske känns som höstfärger, okra, rost och sand, men som givetvis är snygga året om. Varmt och ombonat.


Pasteller har funnits med i färgkartorna ett bra tag och de håller fortfarande i sig. De är trevliga inredningsfärger helt enkelt. Nu kombinerar man gärna pastellerna med beige.


Kolla länken här under från Alcros ad. Snygga beiga baskulörer och fina pasteller att matcha till.


Bild lånad från Alcro. Kulören kommer från ad.inredningskollektionen och heter Old rose. Foto: Johan Annerfelt


Lister och snickerier brukar man ju alltid måla i en bruten vit eller en grå kulör. Idag ser vi fler och fler exempel på hur man kan bryta av med en kontrastfärg på snickerier och lister för att skapa kontrast och effekt.

Bild lånad från Alcro. Kulören på väggen heter Silverpil 10 och snickerierna är målade i Lovart 847. Foto: Johan AnnerfeltBild lånad från Alcro ad.


Accentfärger som jag börjar se litet överallt är gult och lila. Alla typer av gult från mörka brända okra toner till knallig gul. Lila är en annan färg som dyker upp vart jag än vänder mig just nu. Ljusa lila toner som syrenlila, gredelin, ser man komma både inom inredning och i klädmodet.


Bild lånad från Alcro. Väggen är målad i 001 Stråhatt Foto: Ragnar Omarsson

Alcro 012 Primula Alcro 011 Nejlika


Jotun är det norska färgföretaget som slagit sig in hårt på den svenska marknaden de senaste åren. Angelica Svanström är fotograf och influencer, i sitt nybygda hus har hon använt Jotun LADY Mineral kalkfärger.


Bild lånad från Jotun LADY. Väggen är målad i kalkfärgen Smooth White 8470.


Se fler bilder från Angelica Svanströms vackra hem på Jotun.se https://www.ladyinspirationsblogg.se/hemma-hos-angelica-svanstrom/


Länk till Nordsjös inspirationsbilder: https://www.nordsjo.se/sv/farg-inspiration/


Notera det vackra trägolvet på bilden ovan. Trä är en stor trend inom inredning just nu. Det ska vi återkomma till i kommande blogginlägg.


373 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page