top of page
  • jenny64055

Sol i sinnet

Med solskyddsfaktor på näsan sitter jag I solen idag. Jag har varma kläder på mig och kryper upp intill de varma kalkstensväggarna från 1810.

Jag är på Öland.


 

Att ta en ledig dag mitt i högsäsong när man driver en handelsträdgård kan vara helt omöjligt, men det är helt nödvändigt. När jag ska tanka energi så är jag i naturen. Jag lyssnar på havet, fåglarna och idag min knorrande mage eftersom jag inte orkar laga mat.
Så det blev en enkel ( läs fattig) picknick med kaffe, brieost och kex. Till dessert tre stycken vansinnigt goda apelsiner och en liter vatten.

Jag måste ändå säga att här ute mitt i ingenstans är alla smaker fylligare, alla sinnen är ner öppna och ögonen ser liksom lite tydligare. Det är det som händer när man slappnar av. Jag kallar det magi.


 

Trots ledig dag har jag svarat på typ 30 mail och 40 telefonsamtal. Jag har anställt en vansinnigt trevlig tjej som ska lyfta vårt team i handelsträdgården och så har jag beställt varor.Ibland undrar jag hur en vanlig ledig dag ser ut för en vanlig tjej i 50 årsåldern som inte driver en handelsträdgård. 

Nåväl...Det är ju trädgård jag ska skriva om i den här trädgårdsbloggen och jag tänkte bara berätta vad jag gjorde i lördags kväll, innan jag drack vin och åt en god middag. Vårpyssel I trädgården är det ingen brist på. Men jag började med att klippa ner mina vidjehortensia Annabelle till hälften. De blir knubbigare och stadigare av beskärning. Och då orkar de hålla upp sina stora blommor som står sig fina I trädgården från juli till oktober.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page