top of page
  • monika2911

Skogens skafferi - Björnbär

Visste du att björnbär passar riktigt bra tillsammans med lime. Vi är helt inne på "smakkompisar" och har hittat en websida som listar fina smakkombinationer smakguiden.se Getost, vit choklad och vanilj är andra kompisar som gifter sig med björnbär enligt Smakguiden. Visst blir man sugen på att testa!En riktigt enkel dessert på björnbär och lime gör du på nolltid. Perfekt att servera till en god vaniljglass.


Du behöver:

5dl mogna söta björnbär

ca 1dl socker (kan minskas något)

Rivet skal av en lime

Saften av en lime.


Rör om, låt stå 30min i rumstemperatur. Servera!


Gillar du att göra drinkar? En klassisk fransk drink som du säkert har smakat om du besökt Frankrike är aperitifen Kir eller Kir Royal, som blandas med Crème de Cassis och mousserande vin. Crème de Cassis är en svartvinbärslikör. Det finns också en liknande likör som görs på björnbär som heter Crème de Mure. Med björnbärslikör och gin som huvudingredienser gör engelsmännen en drink som kanske inte är lika känd men heter Bramble eller Bramble Cocktail.


Receptet på Bramble hittar du på den underbara engelska bloggen atipsygiraffe.com . Björnbärslikören, Crème de Mure finns i Systembolagets beställningsortiment men du kan också prova att göra det själv hemma genom att blanda färska björnbär, rött vin och socker. Du hittar fullständigt recept hos den "berusade giraffen" länk här: Crème de Mure


Skål!

/Monika & Jenny282 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page