• skontgrontgottblog

Kombucha, surkål och surdeg.

Uppdaterad: feb 9

I vårt senaste poddavsnitt ger jag boktips och ett av mina tips var boken som heter Enkel kombucha och kimchi ( recept för kropp och hjärna). Det är Erica Palmkrantz Aziz som skrivit den och den är bra.

På ett enkelt och pedagogiskt sätt tar hon oss med steg för steg till den perfekta kombuchan och jag är helt fast.

Varannan vecka gör jag en ny omgång. Kokar svart the, rör i råsocker och lägger över min scooby och ett par deciliter kombucha.

Efter två veckor häller jag upp den på flaskor med bär i och så får de stå några dagar till.

Bären silas bort och nya rena flaskor står redo för den nyttiga drycken. Magiskt...


Hemgjord kumbucha
Hemgjord kumbucha

Denna gyllene drycken är lägger sig som bomull i magen och då blir jag så glad.



Tänk att den här helgen har känts som en riktig semester i fjällen. Med skidor , skridskor och isfiske. Livet ute bjuder på korv i många olika variationer, men även stekfläsk på panna över öppen eld och varm choklad med sprutgrädde.

Sprutgrädde är ju en märklig produkt....den använder vi bara på vinterutflykter och då är den viktig.

stekfläsk i panna över öppen eld

Surkålen och surdegen får jag återkomma till. Kålen är avsmakad och god men den där degen är jag inte riktigt vän med....jag tror att jag låter Monika berätta mer om surdegen.

Vi är bra på olika saker och det är ju helt perfekt.


Skön söndagkväll till dig! / Jenny Eskång


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla