top of page
  • monika2911

Fixa påskpyntet själv - med strössel.

Just i år, har jag haft svårt att hitta just det där rätta påskpyntet som jag gillar. Helst hade jag velat ha pappersäggen som säljs på många ställen, du vet, de som är gjorda med papperslameller. De finns nästan överallt på H&M, Indiska mfl. Men ingenstans hittar jag dem i "mina färger.
Fina pappersägg, glasägg och ulldjur hittade jag på Arket (min favoritbutik just nu) men färgerna var inte helt rätt för mig iår


Jag hade också spetsat in mig på enfärgade ägg av glas i litet milda färger. Vet att de brukar finnas på Svenskt Tenn, skyndade dit när jag kom till Stockholm, men de var slutsålda. Finns även på H&M Home och Designtorget, men igen, färgerna var inte vad jag hade sett framför mig. Är jag för kräsen kanske?


Jag hade nästan gett upp när jag på Ica, i bakhyllan sprang jag ett jättefint pastellfärgat strössel. Jag tänkte att jag får väl fixa mitt påskpynt själv. Hur svårt kan det va?

Klickade hem, vita plastägg på Panduro, tänk pastellfärgat strössel på vita ägg. Men de var helt enkelt för plastiga och fula. Men oturen vände, till sist hittade jag de perfekta äggen i milda litet smutsiga pasteller precis så som jag hade sett framför mig. De fanns naturligtvis på underbara butiken @minta i Ronneby, (de har webbshop).


Så här pimpade jag Mintaäggen med mitt bedårande strössel från Dr Oetker med hjälp av Karlssons klister:


Du behöver ett kladdigt klister, som typ Karlssons klister. Jag testade med ett vanligt limstift men strösslet fastnar inte tillräckligt bra.


Lägg på en klutt klister, platta till så gott du kan. Jag gjorde runda prickar ca 4-5 mm i diameter, de större äggen gjorde jag litet större klisterrundlar ca 8-10mm. Jag försökte göra dem så runda som möjligt. Torka bort eventuella strängar som lätt bildas av klistret. Häll upp strössel i handen och häll det riktat över klistret eller häll upp strösslet i en skål/fat och rulla ägget i strösslet så att det fäster ordentligt på klisterklutten! Strössla en klisterrundel taget.


Et voilá...... Visst blev det ganska gulligt och jag har blivit en pysslare på kuppen. Undrens tid är inte förbi.

Imorgon fortsätter vårt påskspecial. Då är Tompa tillbaka och ger oss tips om Påskens drycker. Bra konkreta vintips som du hinner införskaffa till helgen. Lyssna då!


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page